tisdag 24 februari 2015

Några ord om utbrändhet

SvD har en intressant artikelserie om utbrändhet. Jag träffar många stressade människor. Både i yogabranschen och i bland annat finansbranschen, där jag verkar som frilansskribent. Det är inte lätt att vara människa idag. Det finns krav från alla håll: vi ska vara lyckliga, smala, snygga, göra karriär, vara bra föräldrar, inreda jättesnyggt hemma, laga god och nyttig mat men samtidigt toka till det och baka värsta cup-cake-tårtan ibland. Och hela tiden matas vi med information om hur andra har det. Vad alla andra gör. Hur lyckliga alla andra är, vilka bakverk de gjort, hur de är på semester, vilka jobb de har och så vidare. Ja, till och med hur mycket yoga de gör (och de står alltid på huvudet).

Jag blir trött av allt det här och då yogar jag ändå nästan varje dag, mediterar och bär mig åt. Allt för att hålla mig lugn. Men jag tycker så synd om alla som mår dåligt. Alla som springer, som knappt kan andas, som äter lunchen (den nyttiga) vid skrivbordet, som tränar hysteriskt på gymmet och väljer korta intensiva pass som går fort, som beställer matkassar, städning, läxläsningshjälp och hundpromenader för att spara tid. Tid som används till... jobbet????

Nä, gott folk. Ta ett djupt andetag. Kom på yoga. Sitt där på mattan och undra varför det är vila mellan övningarna. Bli frustrerad de första gångerna, innan du hajar hur skönt det är att vila. Att få lägga sig ner, utan att någon stör.

Kundaliniyogan är som medicin. Den läker, den gör gott, den gör dig glad. Kom och upptäck. Sluta var utbränd, kom så sätter vi fart på den där utbrända brasan som nu är du. Kom och yoga.


3 kommentarer:

 1. Åh, vilken fin och rak text, tack! Kanhända jag måste dela den vidare ;)
  Sat Nam ♥
  //nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina. Dela på du :) Sat Nam!

   Radera
 2. Nu har jag läst den där artikelserien och tankarna maler på, så här kan vi väl inte ha det.. Tur att vi har kundaliniyogan som du skriver, håller helt med att den är som medicin♥ Kram

  SvaraRadera