onsdag 27 augusti 2014

Var handlar jag yogaböcker? Och prylar?

Härlig yogaklass igår i regnrusket. Alla, både gamla och nya var skönt fokuserade och de allra enklaste grundpassen är härligt effektiva. Ryggen för röra sig, energin vaknar och andningen tar plats och sätter fart. I löööv kundaliniyoga. Fast det vet ni.

När jag började yoga, för 100 år sedan, eller nära på, 1999 köpte jag ett enkelt häfte med pass, så jag kunde börja yoga hemma. Jag kände ganska snabbt att en gång i veckan var inte nog, jag ville ha mer! Och det häftet räckte väldigt långt.

Sen under åren har det blivit fler böcker, oftast inhandlade på nätet. Men om man vill gå till en riktig butik och klämma och känna på böckerna innan man köper då är Rootlight i Solna stället att besöka, där finns inte bara böcker utan allt från te till kläder. De har en bra webbshop också.

Så känner du att du vill dyka djupare i yogan, skaffa några böcker. Eller dvd:er. Eller några cdskivor. Eller en turban... Allt är möjligt. Sat Nam

måndag 25 augusti 2014

Yoga på SödermalmMin morgonyoga startade i fredags och det var sex stycken deltagare, varav en var en prova-på-are- Första veckan är alltid prova-på-pris. Sen kostar det 140 kr att droppa-in.

Hon som provade på hade hittat mig genom Facebook, vilket förvånade lite. Jag har ju en evenemangsida där, men det brukar mest vara de som redan känner till mig som tittar på den. Och kanske delar den vidare till någon de känner som vill yoga. Nu, i torsdags blev det av någon märklig anledning en enorm trafik på den här sidan och sådär 10 stycken kryssade i att de skulle komma. Jag blev lite brydd, men jag vet ju att Facebook inte alltid är de seriösa hemvist.
Men en av dem som kryssade, kom! Så det var bra. Alla andra nio stannade kvar i sängen. Och tur var kanske det, för vansinnigt trångt hade det blivit.


tisdag 19 augusti 2014

Yogakurs i Vasastan - för nybörjare och andra

I kväll börjar terminen och det finns fortfarande plats om någon vill hoppa på. Det ser ut att bli en härlig grupp med både nybörjare och vana. Det är så skönt med kundaliniyogan att det går bra att ha blandade klasser.

Välkomna alla ni som vill yoga i kväll. Vi ses på mattan på Malavé Do. Och du behöver inte ta med dig matta förresten, för det finns ju där.

Vill du veta mer om mina yogakurser, kolla under fliken: Var kan jag yoga med Jenny.

fredag 15 augusti 2014

Kundaliniyoga mot deppo

Det finns väldigt många ledsna människor därute. Och att säga att yoga kan hjälpa en som är deprimerad betyder inte att det är den enda hjälpen som finns att få eller som behövs för att ta sig ur en depression. Det hoppas jag att ni förstår.
Men i vanlig ordning: yoga hjälper. Mer eller mindre.


torsdag 14 augusti 2014

Förväntansfull

Nästa vecka börjar yogan. Både tisdagsklasser och fredagsklasser och jag längtar. Många gamla elever kommer igen och några nya har dykt upp. Hurra, hurra för det.

Jag registrerade mig på något som heter Yoga Trail, där man kan hitta yogalärare och yogaställen över hela världen. Jag är mycket stolt över att ha fått en recension (ja, jag bad henne skriva den och ja, det är min bästis som skrivit, men hon kan ju ha rätt ändå....) och om någon mer skulle skriva skulle jag bli ännu gladare.

Nej, nu ska jag planera yogaklasser. Lyllos mig.