onsdag 7 augusti 2013

För vem passar kundaliniyoga?

Jag får ofta frågor om yoga. Det vanligaste är att folk säger: "jag är så stel så jag kan inte yoga". Vilket ju är helt tokigt. Det är ju när du är stel som du bör yoga. För att bli mjukare. Och kundaliniyogan med sina enkla övningar är perfekt att börja med. Sen brukar folk fråga vilken yoga man ska välja. Och då säger jag ju: välj kundaliniyoga.

Kundaliniyoga är fantastiskt för det passar faktiskt alla. För nybörjarna är det enkelt att komma in i och du kan vara helt osmidig och ändå yoga. Och du känner skillnad ganska snabbt, kanske inte i vighet, men i energinivå. Du blir nämligen piggare av att yoga.

Är du erfaren yogi/yogini är kundaliniyogan också perfekt. Antingen som enda yogaform. Det finns oändligt mycket att utforska, du kan öva din uthållighet och du upptäcker ny saker om både dig själv och yogan.
Det är också ett bra komplement till annan träning, för med kundaliniyogan får du det där extra som kanske vanlig löpning, styrketräning och jympa inte ger. Den där magiska, yogiska bästa effekten. Prova får du se.